Cadouri pentru angajați înainte de orice eveniment important din an

Dacă până în anul 2016, angajatorii aveau opțiunea de a alege dacă le oferă sau nu cadouri angajaților înainte de sărbători, după 1 ianuarie 2016, Codul Fiscal din vigoare prevede că angajatorii trebuie să le ofere cadouri atât pentru angajați, cât și pentru copiii minori ai acestora înainte de Crăciun, Paște sau chiar de Ziua copilului. Aceste cadouri sunt scutite de impozite și taxe pentru angajatori, dar și pentru salariați, iar valoarea care poate fi atinsă este de 150 de lei. Firește că fiecare angajat poate primi cadouri sau tichete cadou de 150 de lei, însă și copilul minor al acestuia poate primi cadouri de aceeași valoare.

Această scutire totală de impozite se aplică tuturor cardurilor cadou sau tichetelor oferite angajaților și copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an. Astfel, toate tichetele și cardurile cadou sunt impozabile dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei, fiind deductibile pentru companiile angajatoare și încadrându-se în cheltuieli sociale, al căror plafon a fost majorat de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Astfel, angajatorii sunt din ce în ce mai tentați și stimulați să ofere cadouri și tichete angajaților pentru a le aprecia efortul depus în compania respectivă. De asemenea, o mare parte a angajatorilor, care nu oferă tichete cadou, aleg să ofere direct cadouri practice și utile tuturor angajaților.

Ultimele studii demonstrează faptul că 4 din 5 români se bucură la primirea unei atenții din partea angajatorilor în perioada sărbătorilor, indiferent de costul acestora. De regulă, patronii de întreprinderi aleg să își surprindă angajații cu cadouri practice precum coșurile corporate de Crăciun sau cadouri de Mos Nicolae pentru copiii angajaților.

În ultimii ani, cadourile corporate sunt printre cele mai vizate de angajatori, fiind în același timp și apreciate de către muncitori. Pentru a economisi, angajatorii aleg să apeleze la firme de specialitate care oferă discount-uri la achiziția unui pachet mai mare de produse.

Giftidea.ro este unul dintre cele mai renumite magazine online în mediul business, specializat în coșuri de tip cadou pentru copii și adulți, coșuri tradiționale și alte produse diversificate. Datorită lejerității cu care se poate intra în posesia unui astfel de cadou și datorită gamei diversificate de produse, din ce în ce mai mulți angajatori apelează la companii specializate atunci când vine vorba despre oferirea unor cadouri angajaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24