CAFEA “FERATA”

  • die-deutsche-bahn-ist-einer-der-groessten-kaffeeabnehmer-in-deutschlandCăi ferate și cafea

Căile ferate germane se văd ca o victimă în cazul fixărilor ilegale a prețurilor la cafea și cere acum despăgubiri din partea Tchibo. Care nu sunt chiar mici. Instanța își va spune cuvântul.

 

Căile ferate germane cer 1 milion de euro despăgubire lanțului de retail Tchibo. Iar baza pentru această cerere o reprezintă manipularea prețurilor la cafeaua Tchibo, manipulări identificate de Biroul Federal al Cartelurilor în anul 2010. Căile ferate sunt, cu o cantitate de 250 de tone anual, unul dintre cei mai mari cumpărători de cafea din Germania. Procesul de la Curtea Regională de la Hamburg a fost inițiat încă de la sfârșitul lunii decembrie 2013. Tchibo nu a oferit comentarii.

 

Datorită autorităților antitrust, activitățile de stabilire forțată a prețurilor au atras după sine amenzi în valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro. În colimator au fost luați 8 producători de cafea.

 

Rețeaua are un volum comercial de 20 de miliarde de euro și a fost în postura de victimă în cazuri privind lifturi, șine de cale ferată sau bere. Compania de stat a stabilit în urmă cu câteva luni un grup intern care să investigheze cauza acestor asocieri ale companiei în diferite carteluri și a mai avut rolul de a identifica persoane responsabile.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-fordert-eine-Million-Euro-von-Tchibo-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3