Căile ferate germane luptă cu sindicatele

gl

Căile ferate germane luptă cu sindicatele
Căile ferate germane rulează în prezent o serie de negocieri colective. Problema este prezența a două sindicate rivale. Doar atunci când acestea sunt de acord, atunci compania vrea să vorbească și despre mai mulți bani pe care i-ar putea primi cei 160.000 de angajați.

Deutsche Bahn participă la mai multe negocieri colective în perioada actuală. Dar, înainte de acestea a izbucnit o competiție între calea ferată și uniunea Transport (ECG) și uniunea germană a mecanicilor de locomotivă (GDL). GDL vrea ca în viitor să nu se mai negocieze doar pentru conductori, ci pentru întreg echipajul trenului. Discuțiile cu privire la regulile de joc sunt inițial respinse. Directorul de personal al căilor ferate, Ulrich Weber a declarat că evenimentele recente reprezintă un pas înapoi fără precedent.

Căile ferate au pregătit luni o propunere pentru GDL și ECG pentru a fi supusă fiecăruia la vot, dar unul dintre cele două sindicate nu vrea să negocieze responsabil ci preferă negocierile colective concurente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-kaempft-gegen-zwei-Gewerkschaften-article13442546.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 70 =