Căile ferate regionale din Germania aleg celulele de combustie

2fbcafc45d28f961d797522a5578caff

Fără nori de fum, doar puțini vapori de apă. În curând vor intra în circulație în Germania primele trenuri care rulează pe bază de hidrogen în loc de motorină. Acest tip de propulsie este una din atracțiile principale de la târgul de tehnologie feroviară Innotrans. O celulă de combustie convertește hidrogenul în energie electrică.

În traficul regional din Germania vor circula înainte de sfârșitul anului viitor primele trenuri din lume pe bază de celule de combustie. Există deja două prototipuri care vor circula între Buxtehude și Cuxhaven, iar până în anul 2020 acolo vor fi date în uz 14 trenuri, după cum anunță ministrul transporturilor din Niedersachsen, Olaf Lies.

Producătorul francez Alstom prezintă noul sistem de propulsie la târgul de tehnologii feroviare Innotrans, care are loc la Berlin. Celulele de combustie transformă hidrogenul în energie electrică. Ministrul federal al transporturilor, Alexander Dobrindt, a vorbit despre o nouă eră a transportului feroviar.

Potrivit celor de la Welt și Funke Mediagruppe, există declarații de intenție din mai multe landuri federale, în care se dorește implementarea de sisteme similare. Dezvoltarea trenurilor construite la Salzgitter a fost sprijinită de guvernul federal german cu opt milioane de euro. Acestea au pe acoperiș un rezervor de hidrogen și suficiente celule de combustie pentru a genera o viteză de deplasare de 140 de km/h. În loc de fumul negru și gros rezultat în urma arderii motorinei, acest proces elimină doar vapori de apă și condens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Regionalbahn-setzt-Brennstoffzellen-Zuege-ein-article18682996.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 56