Căile ferate ucrainiene, falimentare

RTR4CYWT

Căile ferate ucrainiene, falimentare

Conflictul din estul Ucrainei afectează puternic compania națională a căilor ferate ucrainiene. Dar mai puternic atârnă corupția de ani de zile și managementul prost. Factura devine acum greu de digerat pentru compania de stat.

Căile ferate ucrainiene și-a declarat incapacitatea de plată și demararea unui proces de restructurare a datoriilor. Șeful Ukrsalisnyzia, Maxim Blank, a spus potrivit presei locale că grupul de stat vrea să renegocieze condițiile pentru 32 de miliarde de hryvnia din datoriile sale (echivalentul a 1,4 miliarde de euro) din totalul de 37,5 miliarde de hryvnia cât are compania datorii.

Restructurarea este prevăzută să se producă în următoarele două luni de zile. Discuțiile asupra datoriei interne sunt deja în desfășurare, se negociează de asemenea restructurarea datoriei externe. Datoria internă este de aproximativ 900 de milioane de euro.

Blank a declarat că motivul pentru incapacitatea de plată a concernului său este, pe lângă anii de corupție și managementul prost, de asemenea și dificilul conflict dintre conducere și separatiștii proruși din estul țării.

Chiar și guvernul ucrainian încearcă în prezent să își restructureze datoriile la creditori privați. Asta este condiția pentru Fondul Monetar Internațional să își continue programul său de patru ani și în valoare de 15 miliarde de euro. Banca Mondială anticipează totuși că recesiunea se va înăspri anul acesta în Ucraina.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukrainische-Bahn-ist-pleite-article15092456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 50