Călătoria cu Maglev

shinkansen2

Călătoria cu Maglev
Viteze de 500 km/h, tehnologie în valoare de 90 de miliarde de dolari și levitație magnetică. Japonia vrea să dovedească lumii cu un proiect ambițios că este în continuare cea mai high-tech locație din lume. Nume de cod: Chuo Shinkansen.

Una dintre imaginile care au fost un simbol al redresării economice a japoniei după Al Doilea Război Mondial, a fost trenul de mare viteză Shinkansen în fața orașului Fujiyama, îmbrăcat în culorile albastru și alb, când primul de acest fel și-a început funcționarea cu puțin timp înainte de Jocurile Olimpice din Tokyo din 1964.

O jumătate de secol mai târziu, primul ministru Shinzo Abe vrea să ia cu asalt tehnologia rețelelor. El vrea să demonstreze că Japonia este chiar și după două decenii de stagnare economică o națiune cu obiective înalte. Compania care operează la origine trenul de mare viteză de pe legătura Tokyo și Osaka vrea să construiască o nouă linie, iar timpul de călătorie între cele două orașe va fi redus la puțin peste o oră, adică la mai puțin de jumătate decât dura înainte.

Iar acest lucru nu este doar o îmbunătățire. Cu un cost estimat de 90 de miliarde de dolari, proiectul ar putea fi cel mai scump proiect feroviar din toate timpurile. Și ar fi primul în care un tren cu levitație magnetică leagă două orașe mari. Tehnologia permite ca trenurile să leviteze la câțiva centimetri de șine și permite călătoria la viteze de peste 500 de km/h, aproape cu 200 de km/h mai mult decât este capabil Shinkansen astăzi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mit-der-Magnetschwebebahn-in-die-Zukunft-article13209001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =