Călătoritul la negru ar urma să fie mai scump

3m4t0730

Călătoritul la negru ar urma să fie mai scump

Prin călătorii fără bilete sau legitimații de călătorie companiile transportatoare pierd sume importante – industria și politicienii vor de multă vreme să introducă pedepse mai dure. Și ar trebui să se realizeze destul de rapid.

Călătoritul fără legitimație pe autobuze sau trenuri ar trebui să fie curând mult mai scump. Suprataxa va fi majorată de la 40 de euro cât este în prezent la 60 de euro de la 1 ianuarie 2015. Propunerea aparține bavarezilor pentru Consiliul Federal de vinerea viitoare, iar Comitetul de Transport a acceptat deja propunerea.

Creșterea este necesară pentru că nu mai fost efectuată vreuna de doisprezece ani, iar suma actuală de 40 de euro nu mai produce efectele necesare. Prin informațiile prezente în industrie se pot atrage anual venituri de 250 milioane de euro de la persoanele care în prezent nu cumpără bilet atunci când călătoresc.

Asociația Transportatorilor Germani cere de multă vreme o scumpire a taxei la 60 de euro. Miniștrii de transport din landuri sunt deja de acord cu majorarea. Ministrul federal al transporturilor, Alexander Dobrindt a încurajat inițiativa Consiliului Federal. Scopul creșterii taxei este de a reduce la minim pierderile de venituri pentru transportatori și astfel să existe și tarife reciproc avantajoase pentru pasageri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schwarzfahren-soll-teurer-werden-article14014466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =