Calciul și vitamina D – un parteneriat benefic pentru sănătate

Nevoia de calciu beneficiază în vremurile noastre de suficientă atenție, dar organismul nostru nu poate face nimic cu el fără elementul partener – vitamina D, spun experții de la Academia Americană de Chirurgi Orteopedici.

Majoritatea adulților necesită 1000 de miligrame de calciu pe zi. Recomandările pentru vitamina D variază între doza zilnică recomandată de 600 de unități internaționale (UI) până la 4000 de UI pentru un efect benefic maxim asupra sănătății.

Dar adăugarea unor elemente cheie în dieta dumneavoastră va ajuta la procurarea acestor nutrienți, care pot suporta un efort suplimentar dacă limitați caloriile pentru a pierde din greutate. Începeți prin a adăuga somon, sardine sau ton în dietă, sau orice fel de pește gras, pentru că acesta conține atât calciu, cât și vitamina D.

Pentru alte alimente bogate în calciu, optați pentru lapte dregresat sau iaurt, brocolli, varză sau alte legume cu frunze verzi. Vitamina D se adaugă în lapte, dar nu se regăsește în mod natural în multe alimente în afară de gălbenușul de ou sau ciupercile shiitake, o legumă foarte potrivită pentru feluri de mâncare sărace în calorii.

Corpul poate produce singur vitamina D din expunerea la soare, dar acest lucru necesită o abordare atentă, pentru a nu crește riscul dezvoltării cancerului de piele. Este de asemenea dificil să obțineți suficiente raze de soare în timpul lunilor de iarnă în anumite regiuni.

https://consumer.healthday.com/vitamins-and-nutrition-information-27/vitamin-and-mineral-news-698/the-dynamic-duo-calcium-and-vitamin-d-730769.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6