CALDURA SCUMPA

  • dataÎn Germania, costurile încălzirii cresc mult mai rapid decât salariile

Utilizatorii germani se văd nevoiți să aloce mereu o parte tot mai mare din veniturile lor nete pentru încălzirea locuințelor. Din anul 2002 salariile au crescut cu doar 17%, conform datelor guvernului federal, iar costurile cu apa caldă și încălzirea locuinței au crescut, cu toate acestea, cu 43%.

 

În urmă cu aproape 10 ani o familie cheltuia în medie 2,8% din venitul lor net pentru încălzire. Cu toate acestea, anul trecut valoarea a ajuns deja la 3,9%. O creștere cu peste 30%. Aceste date reies dintr-un răspuns al Ministerului Federal al Mediului, la cererea partidului verde.

 

Motivul este dezvoltarea diferită între costurile de încălzire și salarii. Prin urmare prețurile la încălzire și apă caldă au crescut cu 43% între 2002 și 2013, iar salariile au crescut în medie cu doar 17%. Iar gospodăriile cu venituri mici au ajuns să cheltuie o pondere mai mare din venitul lor pentru încălzirea locuinței, ajungând până la 6,5 %. Cauza pentru explozia prețului la încălzire este în principal creșterea continuă a prețului la petrol. Apoi multe sisteme de încălzire și-au depășit vârsta de viață, fiind mult mai ineficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Conform datelor de la Ministerul Mediului, mai mult de 20% din centralele pe combustibil lichid sunt mai vechi de 21 de ani, iar în cazul celor pe gaz este vorba despre 14,3% care au împlinit deja această vârstă. Astfel, partidul verzilor declară că guvernul federal ar trebui să facă mai multe pentru reabilitarea sistemelor de încălzire.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/heizkosten-seit-2002-deutlich-staerker-gestiegen-als-die-loehne-a-945549.html

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =