CAI FERATE CHINA US

bombardier-double-deck-train-switzerland

China are în vedere construirea unei căi ferate de mare viteză Beijing- SUA
Priza oficială a mass-mediei chineze a raportat că țara are în vedere construirea unei linii de cale ferată de mare viteză, 13.000 km, de la Beijing la coasta de est a Statelor Unite. Potrivit Beijing Times, linia numită creativ, linia China – Rusia – Canada – America, va începe în capitala Chinei, urmându-si cursul prin Siberia, Alaska, Canada pentru a ajunge la destinația finală în Statele Unite.

Astfel o călătoria va dura două zile, dacă trenul menține viteza medie propusă de 350 kilometri pe oră. Deși negocierile sunt în curs de desfășurare, nu este sigur dacă celelalte țări participante vor avea problemele politice, dar Wang Meng – shu, un expert de cale ferată la Academia Chineză de Inginerie declară că nu sunt singuri pe acestă idee. Potrivit China Daily, lucrările au primit starul în țara asiatică de Est, cu tehnologia tunel ” deja făcută “, pentru a construi linia de cale ferată între mai marile puteri economice din lume. Tehnologia este deja folosită pentru a construi o cale ferată de mare viteză între Fujian și Taiwan .

Linia va avea o lungime de 3000 km, depăşind cea mai mare linie de cale ferată existentă în prezent, Trans – Siberian, iar 200 km ar fi sub apă în strâmtoarea Bering dintre Rusia și Alaska – de patru ori mai mare decât secțiunea scufundată Eurotunel. ” Proiectul va fi finanțat și construit de către China “, a adăugat China Daily . ” Detaliile acestui proiect sunt încă în curs de finalizare.”
http://www.ibtimes.co.uk/china-build-high-speed-railway-line-beijing-us-1447852

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21