California ridică varsta legală pentru achizitionarea de tutun la 21 de ani

_89601734_teenagesmoking

California a ridicat vârsta legală pentru achiziționarea de produse din tutun , de la 18 la 21 de ani, ca parte a legislatiei anti-fumat, care reglementează, de asemenea tigarile electronice. Legea face ilegală vinderea de produse din tutun persoanelor sub 21 de ani, cu excepția personalului militar activ. Susținători ai legii spun că asa vor descuraja adolescenții si îi vor îndepărat de efectele nocive ale dependenței de nicotină. În conformitate cu măsurile semnate miercuri, țigările electronice, cum ar fi cele tradiționale, vor fi interzise în spațiile publice.

Guvernatorul democrat, Jerry Brown a semnat un total de cinci proiecte de lege pentru a limita consumul de tutun în diverse moduri, inclusiv prin reglementarea tigărilor electronice si extinderea fondurilor pentru programele anti-fumat. Institutul de Medicina raporteaza ca 90% dintre fumatori au început să fumeze înainte de 19 ani. Acesta a spus că majorarea vârstei pentru fumat la 21, ar descuraja imediat 15 la suta din persoanele între 18 și 20 să se apuce de fumat. Pana in prezent, industria tutunului nu a comentat, dar a amenințat anterior că va încerca să răstoarne proiectul de lege.

În luna aprilie, Hawaii a devenit primul stat din SUA care a ridicat vârsta legală de fumat la 21 de ani. Autoritățile locale din SUA, inclusiv New York, Chicago si San Francisco, au făcut aceeasi schimbare.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36211391

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =