California urmărește interzicerea motorului cu ardere internă

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, și-a exprimat interesul în recentele declarații făcute de guvernul chinez în direcția interzicerii totale a motorului cu combustie internă. Mary Nichols, președinte la California Air Resources Board, a declarat vineri pentru Bloomberg că guvernatorul a întrebat de ce California nu ar putea ajunge într-o zi să realizeze planuri asemănătoare cu cele din China.

Aceasta a declarat că a primit mesaje de la guvernator care întreba de ce nu se gândesc și ei la măsuri similare. Guvernatorul a indicat clar un interes față de măsurile chineze și faptul că în China se poate realiza și de ce nu se poate face la fel și în California?

Ea a spus de asemenea că o interdicție este probabil să nu fie implementată pentru încă un deceniu. Obiectivul final este de a elimina complet motorul cu ardere internă. Pentru a atinge obiectivele ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, toate motoarele pe bază de combustie internă trebuie să fie înlocuite cu alternative care se bazează pe surse de energie regenerabile, toate acestea până în anul 2040 sau 2050, spune Nichols.

Declarație vine după de China și-a unit forțele cu reprezentanți din Marea Britanie sau Franța pentru a realiza pași importanți în interzicerea vehiculelor noi cu motoare diesel sau pe benzină. Chiar dacă țara nu a fixat un obiectiv privind interzicerea circulației pentru aceste tipuri de automobile, China este cea mai mare piață de automobile din lume, iar acest lucru se traduce în schimbări majore pentru piața de automobile de la nivel mondial.

Marea Britanie și Franța au convenit să renunțe la motoarele diesel și pe benzină până în anul 2040. California ar fi primul stat american care să implementeze o astfel de interdicție pentru motoarele cu ardere internă. Statul a adoptat o lege care prevede eforturi de reducere a emisiilor până în anul 2050, necesar fiind ca acestea să ajungă din nou la nivelul din anul 1990.

http://www.teslarati.com/california-mulls-state-wide-internal-combustion-engine-ban/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6