Cameron promite amenzi dure pentru neplata salariului minim

uk-employment

Cameron promite amenzi dure pentru neplata salariului minim

Premierul britanic David Cameron a declarat marți că va introduce amenzi dure pentru directorii de întreprinderi care nu reușesc să plătească așa-numitul “salariu de viață”, care va ajunge la 9 lire sterline (13,86 dolari) pe oră, până la sfârșitul acestui deceniu.

Salariul minim actual pentru cei de 21 de ani și peste, este de 6,50 de lire sterline pe oră și va creşte la 6.70 de lire sterline în luna octombrie. Osborne a declarat că din aprilie 2016 angajatorii vor trebui să plătească un “salariu național de trai” de cel puțin 7.20 de lire sterline timp de 25 de ani. Amenzile pentru neplata se vor dubla, angajatorii vor trebui să plătească 200 la suta din salariile neplătite până la un maxim de 20.000 de lire sterline.

Directorii care nu reusesc sa plateasca vor fi descalificaţi din funcţia de directori de companii timp de 15 ani, a spus ziarul, scrie ziarul The Times.
“Pentru a angajatori lipsiți de scrupule, care cred că pot obține de muncă pe bani puţini, mesajul este clar: nu plătiți personalul, și veți plăti prețul”, a spus Cameron.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/09/01/business/01reuters-britain-employment-fines.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 71