Camioane electrice în teste

IMG_1085

După ani de zile de planificări se ajunge la ceva concret: se vor da în folosință camioane electrice conectate la rețea, cel puțin pe două porțiuni de autostradă germană. Un test practic ar trebui să ne arate dacă merită să se electrifice traficul de bunuri pe autostrăzi.

Două porțiuni de autostradă din Germania au fost alese pentru a testa noile camioane cu propulsie eletrică. Mai târziu, spre finalul anului 2018, Ministerul German al Mediului vrea să introducă acolo alimentarea aeriană de la rețea pentru vehicule de transport marfă.

Marea testare a camioanelor electrice se apropie de faza finală după pregătiri preliminare de durată. Ministerul German al Mediului a ales cele două porțiuni pentru testarea rețelei de alimentare. Ministerul cere ca prin acest proiect să se atingă obiectivul de a transporta bunuri pe șosele în mod ecologic.

Cele două secțiuni de test pe care vor fi instalate echipamente aeriene de distribuție a energiei se află localizate în landurile germane Schleswig-Holstein și Hessen. Acestea au o lungime de doisprezece kilometri fiecare, se spune în cadrul pregătirii proiectului. La începutul lunii februarie se vor da publicității exact porțiunile despre care este vorba.

Testele au presupus pregătiri preliminare importante. Într-o primă fază landurile federale au trebuit să participe la o licitație cu oferte pentru porțiuni de autostradă. După publicarea deciziei porțiunile-pilot au avut nevoie de infrastructură, spune un purtător de cuvânt al ministerului. Apoi companiile au putut să participe la licitații corespunzătoare.

http://www.n-tv.de/auto/Strom-Lkw-steuern-Autobahn-Test-an-article19632982.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24