Camionul Coca-Cola nu are voie să distribuie Cola

Face parte din campania de marketing a producătorului american de băuturi: în perioada sărbătorilor de iarnă Coca-Cola merge în turneu prin orașe cu un camion împodobit, împărțind o doză bună de zahăr populației. Acest lucru a înfuriat autoritățile britanice și unele grupuri de activiști. Aceștia cer ca producătorul de băuturi să împartă apă în loc de Cola.

Producătorul american de băuturi, Coca-Cola, s-a pomenit în acest an cu o opoziție puternică în Marea Britanie față de turneul dinaintea Crăciunului. Autoritățile și activiștii cer companiei ca în cadrul turneului, camionul Coca-Cola să nu mai promoveze consumul de bături dulci printre copii și adolescenți.

Autoritatea engleză pentru sănătate, Public Health England, a cerut autorităților locale să ia în considerare faptul că astfel de campanii nu sunt compatibile cu eforturile unor grupuri ce au ca scop de a reduce nivelul alarmant al obezității și a cariilor dentare la copii.

Deosebit de critică a fost autoritatea cu faptul că, camionul Coca-Cola alege de regulă un traseu prin cele mai sărace zone. Legătura dintre obezitatea morbidă la copii și dezavantajele sociale sunt bine documentate, a declarat în reprezentant al Public Health England cu ocazia Zilei Combaterii Diabetului.
http://www.n-tv.de/wissen/Coca-Cola-Truck-soll-keine-Cola-verteilen-article20139708.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 4