Canada interzice expulzarea pasagerilor la supraaglomerare

Ca urmare a brutalității practicate de compania aeriană US Airlines față un client al său a provocat indignare. Supraaglomerarea zborurilor și expulzarea pasagerilor din avioane este extrem de legală în majoritatea țărilor. Guvernul canadian vrea să schimbe acest lucru.

Canada vrea să interzică în mod legal expulzarea pasagerilor din avioanele zborurilor supraaglomerate operate de companii aeriene comerciale. Ministrul Canadian al Transporturilor, Marc Garneau, a înaintat un proiect de lege corespunzător.

La o conferință de presă Garneau a făcut referire la cazurile care au fost cap de afiș în ultimele zile. În SUA un pasager a refuzat să cedeze locul său dintr-un avion supraaglomerat, loc pe care îl ocupase anterior în zborul operat de United Airlines. Astfel că polițiștii au încercat să îl scoată cu forța din avion pe bărbatul în vârstă de 69 de ani, de față cu toți ceilalți pasageri îngroziți care așteptau să zboare la Chicago. După datele avocaților săi, medicul a avut nasul spart, a pierdut doi dinți din față și suferise o contuzie în urma confruntării cu forțele de ordine.

Garneau a spus că astfel de incidente nu vor fi tolerate în Canada. Canadienii care cumpără un bilet de avion trebuie să se aștepte ca, compania aeriană să își respecte partea ei de angajament. Proiectul de lege prevede ca pasagerii care doresc să renunțe benevol la locul rezervat o pot face în schimbul unei compensații financiare substanțiale iar pe viitor nici un pasager nu va putea fi înlăturat cu forța din avion dacă prezintă un bilet de avion valid. Garneau vrea de asemenea să aducă modificări în privința drepturilor pasagerilor în cazul întârzierilor, a bagajelor pierdute și a altor probleme care pot să apară în cazul companiilor aeriene.

Dacă Parlamentul va aproba proiectul, legea va intra în vigoare din anul 2018. De multă vreme companiile aeriene pot în mod legal să își supraaglomereze zborurile în majoritatea țărilor, pentru a se asigura că dacă sunt clienți care renunță în ultimul moment, să nu rămână cu un zbor neprofitabil. Dacă apar mai mulți pasageri decât estimaseră și nu se găsește nimeni care să renunțe la locul său în avion, compania are dreptul de a elimina cu forța pasagerii de la bord.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kanada-verbietet-Rauswurf-bei-Uberbuchung-article19845747.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =