Canada oferă OMS un vaccin experimental împotriva Ebola

_76908556_b73f285f-cb92-4af4-b06f-5339ca7df0b0

Canada oferă OMS un vaccin experimental împotriva Ebola
Canada a oferit Organizaşiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) aproximativ 1000 de doze dintr-un vaccin experimental împotriva virusului Ebola, anunţă BBC. Cu toate acestea, expertii spun ca livrările atât pentru vaccin, cât și ale medicamentului experimental, Zmapp sunt limitate și ar putea dura luni de zile până la dezvoltarea de noi provizii. Peste 1.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea recentă a virusului.

Canada a declarat că între 800 și 1.000 de doze de vaccin, testate doar pe animale, vor fi donate Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pentru a fi utilizate în Africa de Vest. Cu toate acestea, se va păstra o mică parte a vaccinului pentru cercetare, sau în cazul în care va fi necesar şi în Canada. Folosirea medicamentelor împotriva Ebola în fază experimentală este justificată, a decis o comisie de etică medicală reunită de OMS care și-a anunțat marți concluziile.

Există o serie de medicamente care s-au dovedit eficiente în testele pe animale. Unul dintre acestea este Zmapp – medicamentul solicitat de guvernul liberian. Aceasta conține un amestec de anticorpi care ataca proteinele de pe suprafața virusului. Doar un singur medicament a trecut de testele pe oamenei. Cunoscut sub numele de TKM-Ebola, aceasta întrerupe codul genetic al virusului și îl împiedică să producă proteine ​​cauzatoare de boli. Potrivit OMS, până la 9 august au fost înregistrate 1,800 de cazuri confirmate şi suspecte de Ebola şi peste 1.000 de decese.
http://www.bbc.com/news/world-africa-28767695

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12