Canada și Coreea de Sud semnează un acord de liber schimb

canada-south-korea-fta

Canada și Coreea de Sud semnează un acord de liber schimb
Canada a semnat primul său acord de liber schimb cu o țară din Asia. Prim-ministrul canadian, Stephen Harper a declarat că speră că acordul va stimula exporturile canadiene spre Coreea de Sud cu 32% și va adaugă 1,7 miliarde de dolari la economia ţării.

Preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye spune că ambele părți ar putea colabora pe diverse sectoare de energie, în special gazul de șist, ulei brut și tehnologii energetice. Aceasta a adaugat: “Ambele părți au aceste puncte forte și avantaje. Aceasta este o situație ideală pentru cooperare tehnologică.”.
Coreea de Sud și-a respectat acordurile semnate cu UE și SUA, semnate în 2011, respectiv 2012. Guvernul coreean a semnat, de asemenea, un acord cu Australia, în luna aprilie a acestui an.

Canada a intrat în promovarea și protejarea Acordul de Investiții Străine (FIPA), alături de China în luna septembrie a acestu an, care va intra în vigoare la 1 octombrie. În timp ce ministrul International al Comerțului din Canada, Ed Rapid a declarat că va proteja și asigura încrederea investitorilor canadieni în străinătate, criticii au declarat că acordul părăsește țara expusă, mai ales după ce Harper a acuzat China de a lansa un atac informatic asupra Canadei în această vară.
Vineri (26 septembrie) Oficialii UE vor zbura în Ottawa să semneze documentul CETA, după care acesta va fi distribuit parlamentelor naționale din Canada și Europa. Cu toate acestea, acordul s-a confruntat cu o opoziție puternică pe ambele maluri ale Atlanticului. Acesta va fi votat de către deputații din Parlamentul European, însă aceştia nu vor fi în măsură să sugereze modificări, sau să se opună acordului.
http://www.ibtimes.co.uk/canada-south-korea-sign-free-trade-agreement-1466725

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 18