Canada va livra OMS 800 de doze de vaccin anti-Ebola

_78380708_dsc-6977-1

Canada va livra OMS 800 de doze de vaccin anti-Ebola
Canada va livra Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 800 de fiole de vaccin în speranţa că va stopa răspândirea virusului mortal Ebola. Vaccinul poate proteja complet animalele de virus, cu toate acestea, siguranța și eficacitatea asupra omului este încă necunoscută. Procesele au început în Statele Unite în această săptămână și vor fi efectuate teste suplimentare în Europa și Africa.

Agentia de Sanatate Publica din Canada a declarat că vaccinul ar putea fi un “instrument important în combaterea epidemiei”. Recent focarul Ebola, cel mai mare din istorie, a ucis peste 4.500 de persoane în Africa de Vest.

OMS estimează că până în luna decembrie, incă 10.000 de persoane pe săptămână ar putea fi infectate cu virusul, ceea ce este îngrijorător şi trebuie stopat. Nu există nici un tratament sau vaccin dovedit, dar un număr de abordări experimentale sunt în desfăşurare. Vaccinul canadian, elaborat de Agentia de Sanatate Publica din Canada National Microbiology Laboratory, combină fragmente de virus Ebola cu un virus non-fatal.

Ar trebui să fie suficient pentru a declanșa sistemul imunitar să producă anticorpi pentru a ataca Ebola, protejând pe viitor împotriva infecției. Canada va începe luni un transport maritim de 800 de doze. Acestea vor fi trimise în trei loturi ca o măsură de precauție. Vaccinul trebuie să fie ambalat în gheață şi păstrat la -80 ° C, în scopul de a rămâne viabil. Studiile ulterioare vor avea loc în Germania, Elveția și țările din Africa neafectate de virus.

http://www.bbc.com/news/health-29680393

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 85