Canalul Panama va fi inundat parțial

Panamakanal

Canalul Panama va fi inundat parțial

Restructurarea canalului Panama este aproape de sfârșit. Dar înainte de a da startul căii navigabile pentru traficul maritim, acesta este testat pentru a se determina dacă extinderea sa poate rezista presiunii apelor. Iar umplerea întregului canal cu apă este un efort deloc de neglijat.

La canalul Panama ce a fost extins au început testele pentru deschiderea planificată de acum în zece luni. Inundarea unei porțiuni de canal a început de pe coasta Atlanticului și a fost demarată cu o zi mai devreme decât a fost prevăzut, precum anunță autoritățile ce administrează canalul. Timp de cinci zile vor fi pompate în total cinci milioane de metri cubi de apă în zona noilor ecluze Agua Fria din Gatún.

Pentru a umple complet zona ecluzelor cu apă, va dura, potrivit datelor oferite de consorțiul GUPC ce lucrează la construcția canalului, mai multe luni de zile. Canalul extins ar trebui deschis în aprilie 2016. Inițial finalizarea acestuia a fost prevăzută pentru anul 2014, dar în proiect au apărut mai multe amânări datorate unor factori diverși precum greve, litigii privind costurile suplimentare sau probleme la lucrări. Între timp costurile totale s-au ridicat la 5,25 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Panamakanal-wird-testweise-geflutet-article15279241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35