Cancelarul Angela Merkel avertizează împotriva ştirilor false care promovează populismul

angela-merkel-465x390

Cancelarul Angela Merkel a avertizat miercuri împotriva ştirilor false, care manipulează opinia publică şi joacă un rol important în promovarea populismului, conform site-ului postului de televiziune France24.

“Ceva s-a schimbat – pe măsură ce globalizarea a avansat, dezbaterea (politică) are acum loc într-un peisaj mediatic complet nou. Opiniile nu mai sunt formate în acelaşi mod ca în urmă cu 25 de ani”, a declarat cancelarul german în faţa Bundestagului.

“Astăzi avem ştiri false, troli – lucruri care se regenerează automat, întărind opiniile cu algoritmi specifici şi trebuie să învăţăm să ne ocupă de ele”, a continuat Merkel, care a adăugat că provocarea cea mai mare pentru politicienii democraţi “este să inspire oamenii – trebuie să ne confruntăm cu acest fenomen şi dacă este necesar, să-l reglementăm”.

“Populismul şi extremismul politic sunt în creştere în democraţiile vestice”, a avertizat liderul german.

Săptămâna trecută, Google şi Facebook au trecut la eliminarea veniturilor din publicitatea de pe site-urile de ştiri false, după ce manipulările din mass-media ar fi putut să influenţeze rezultatul scrutinului din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 91