Cancelarul german Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

aGFzaD0yNTYwODI0NzE0YjQ0MDBjMzM1OTk4ZGVjZjU1NjYzZg==.thumb

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că deschiderea, nu populismul, polarizaţia sau izolarea, este răspunsul în faţa provocărilor globalizării şi digitalizării lumii, informează Reuters.

”Cred că la un sfert de secol după unificarea Germaniei, după finalul Războiului Rece, o nouă eră istorică va putea poate fi înlocuită cu o alta”, a afirmat Merkel în cadrul unui discurs ţinut în faţa liderilor bisericii în oraşul Wuerzburg.

Deşi unii visează la ”reîntoarcerea către o lume mai mică”, a adăugat aceasta, răspunsul corect nu este izolarea, ci deschiderea.

Merkel nu a menţionat numele preşedintelui Donald Trump, dar declaraţiile sale contrastează promisiunile acestuia de a ”pune America pe primul loc”, de a pune capăt unor acorduri comerciale multilaterale, de a pune limite imigrării ilegale şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

”Nu vom ajunge niciunde încercând să rezolvăm probleme folosind polarizaţia şi populismul. Trebuie să demonstrăm că ne asumăm obligaţiile principiilor de bază ale naţiunii noastre”, a mai spus cancelarul german.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat anterior disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele “naţionaliste” ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 20