CANCER DIN DIABET

  • 2014-04-08T033909Z-443390738-GM1EA480W9501-RTRMADP-3-TAKEDA-PHARM-ACTOSPenalizări de miliarde pentru companii farmaceutice

Companiile farmaceutice sunt uneori din cauza efectelor adverse ale medicamentelor produse sau comercializate de către acestea, obligate să se prezinte în fața instanțelor pentru despăgubiri cerute de către clienți sau consumatori. În Statele Unite doi giganți ai industriei, Takeda și Eli Lilly sunt nevoiți să plătească miliarde pentru astfel de procese pierdute.

 

Companiile farmaceutice Takeda și Eli Lilly au fost condamnate la plata de către o instanță din Louisiana la plata a 9 miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro). Un juriu a considerat că s-a dovedit că cele două companii au ascuns riscurile producerii de cancer ale medicamentului pentru diabet zaharat numit Actos.

 

Cea mai mare companie farmaceutică japoneză, Takeda, a dezvoltat medicamentul, iar compania Eli Lilly s-a ocupat de comercializarea sa în SUA. Ambele companii au declarat că vor contesta decizia. Acestea susțin că nu a existat nici o dovadă că Actos ar fi cauzat cancer unui pacient. Un purtător de cuvânt al filialei germane a Takeda Pharma de la Berlin a anunțat că grupul va epuiza toate formele de atac. Hotărârea a luat prin surprindere compania. În Germania medicamentele produse de Takeda joacă doar un rol minor, doar un procent infim din vânzările companiei în Germania sunt reprezentate de acest medcament.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milliardenstrafe-fuer-Pharmafirmen-article12622501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =