CANCER DIN PANTOFI

  • Paket des Online-Modehändlers Zalando
  • Zalando cheamă produse înapoi

Anunțul se referă la branduri precum “Zign”, “Pier One” sau “Taupage”. Retailerul online Zalando a identificat o valoare crescută de crom-VI în pantofi sau produse similare, valoare ce depășește limita maximă admisă pentru acest element chimic de mai bine de 13 ori.

 

Mărcile proprii Zalando sunt afectate de un continut mult prea ridicat al elementului chimic crom-VI, retailerul online de modă a rechemat mai multe modele de pantofi. Informația aparține Business Week, 1500 de clienti fiind afectați, a declarat un purtător de cuvânt al companiei fraților Samwer, confirmând astfel informația din ziar. Compania a mai declarat că dețin informațiile asupra tuturor clienților ce au comandat produsele cu pricina, deoarece comenzile s-au realizat online.

 

Afectate sunt modelele unice de pantofi pentru femei din branduri proprii Zalando, precum        “Zign”, “Pier One”, “Taupage” și “Zalando Collection”. Aceștia provin de la producători din Italia, Spania sau Taiwan. Când aceste modele de pantofi pentru femei au fost examinate, a reieșit un nivel al susbtanțelor interzise care în unele cazuri a fost și de 13 ori mai ridicat decât limita maximă permisă. Crom VI este adesea un element chimic prezent în produse din piele naturală, și potrivit Institutului Federal German de Evaluare a Riscurilor, poate provoca alergii în contact cu pielea. Dacă este inhalat, poate duce la apariția și dezvoltarea cancerului.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/zalando-ruft-mit-chrom-vi-belastete-schuhe-zurueck-a-962786.html

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =