Când începi să îţi spui ţie însuti aceste 3 lucruri, este timpul pentru o schimbare

nourishyoursoul

Atunci când munca si viaţa ta nu au nici un echilibru, ti-ar putea trece prin minte ceva de genul:

Îmi iubesc job-ul, dar doare că nu mai dispun de timpul preţios petrecut cu copiii mei, timp pe care știu că nu îl voi primi înapoi. Am sa incerc sa plec, ocazional, mai devreme, astfel încât să pot avea mai mult timp pentru ei. Când voi ajunge acasă prea târziu, știu că am ratat ceva foarte special. Și nu-mi place sa merg la culcare simţindu-ma vinovat.

M-am saturat sa port munca acasa cu mine. Am nevoie de un week-end liber de la locul de muncă, fără întrerupere. Vreau să fiu în stare să fac ceea ce vreau- să citesc o carte, să ascult muzica,să muncesc in gradina mea si sa dorm. Mi-e dor de această parte din mine și eu o s-o iau înapoi.

Rezervorul meu spiritual este “gol”. Timpul petrecut cu natura este important pentru mine, și abia am timp pentru a medita sau pentru a aprecia un răsărit sau un apus. Cred că tocmai am inteles. Da, eu sunt de succes, dar nu mă simt împlinit. Trebuie să aduc acea parte sacră a mea înapoi la mine. Eu merit să fiu fericit pe toate nivelurile.

Sună cunoscut?

Nu există nici o îndoială că trăim într-o lume grabită si este ușor să se pierdem sentimentele și valorile noastre. O valoare poate fi ceva tangibil sau intangibil pe care o asemanam cu familia, libertatea, spiritualitatea, sănătatea, bunătatea sau timp pentru a petrece așa cum ne place, și așa mai departe. Viețile noastre personale și profesionale sunt părți individuale care alcătuiesc întregul a ceea ce suntem. Și, dacă ne controlam energie doar pe una, exista riscul sa lasam cealaltă parte neindeplinita.

Așa că, atunci când slujbele noastre ne consuma, sufletele noastre au de plătit. Desigur, este important să iubim ceea ce facem o viață intreagă. Este esențial să acordăm timp de calitate față de munca noastră și să o facem cu excelență. Problema apare atunci când ceea ce facem pentru o viață interferează cu alte valori de bază ale noastre. Aceste valori sunt părți sacre din noi care trebuie să fie experimentate și exprimate. Ele ne dau valoare de sine. Dacă le ignorăm pentru prea mult timp, aceasta duce la nefericire, indiferent de prestigiul profesiei, cât de mult bani facem sau cât de succes suntem.

Cand ai o astfel de conversatie în capul tău, este un semn că lucrurile trebuie să se schimbe și depinde de tine pentru a le schimba. Atunci când devii conștient de faptul că în cele din urmă locul de muncă interferează cu alte părți importante din tine, poţi începe să cauti modalități de a crea mai mult echilibru în viața ta.

Rezultatul de trai in echilibru cu toate valorile tale este pur și îţi ofera pacea sufletească, respectul de sine și un sentiment de împlinire.

http://www.success.com/blog/when-you-start-saying-these-3-things-to-yourself-its-time-for-a-change

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =