Când microbiștii devin acționari

7340b3f896691fd8021582bd2dabc3e1Doar 22 de cluburi de fotbal în Europa sunt listate la bursă. Pentru multe echipe succesul sportiv joacă un rol important în afaceri. Dar rareori acționarii se decid în condiții normale să cumpere hârtiile speciale de valoare.

Borussia Dortmund și-a revenit dintr-o pasă proastă a sezonului trecut și este în Bundesliga pe locul doi, în echipei Bayern München. BVB este încă prezentă chiar și în Cupa Germaniei și în Europa League. Acest lucru bucură nu doar fanii, ci și investitorii de pe bursă. Dortmund este singurul club din Bundesliga care s-a decis pentru emisiunea de acțiuni.

Acțiunile la cluburile de fotbal sunt hârtii de valoare de un tip foarte special. Proprietarii lor se decid adesea din pasiune și în mod spontan, în locul unei decizii raționale. Un fan al echipei de la Dortmund, Martin Potisek, de multă vreme suporter și acționar al BVB, a declarat că a cumpărat acțiunile fiind conștient că va pierde bani de pe urma acestei decizii. A existat un model special de acțiune ca un obiect de decor, iar Martin a dorit foarte mult să o aibe pentru a putea să o agațe acasă pe perete.

La începutul timpurilor la bursă, echipa a dorit să determine fanii cunoscuți să devină acționari, explică Robin Steden, însărcinat cu PR-ul investitorilor BVB. Între timp, situația s-a schimbat, iar fanii nu mai dețin marea majoritate a acțiunilor, ci companii mari de investiții. În total în Europa și Turcia există 22 de cluburi de fotbal ce sunt listate la bursă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wenn-Fussballfans-zu-Aktionaeren-werden-article16787736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4