Candidaţii prezidenţiali afgani semnează un acord pentru guvern de unitate naţională

_76825627_afdealreut

Candidaţii prezidenţiali afgani semnează un acord pentru formarea unui guvern de unitate naţională
Cu sprijinul Statelor Unite, candidatul prezidenţial afgan, Abdullah Abdullah spune că el și rivalul său Așraf Ghani au căzut de acord să formeze un guvern de unitate națională. Un acord pentru a forma un guvern unit în Afganistan este “o soluție afgană pentru o problemă afgană”, a declarat secretarul de stat al SUA, John Kerry. Rivalii prezidențiali Ashraf Ghani și Abdullah Abdullah au fost la cuțite după rezultatul alegerilor din iunie.
“Vom forma un guvern de unitate națională … Ceea ce ne unește este mult mai puternic decât ceea ce ne-a despărţit în timpul campaniei”, a declarat Ghani, în cursul zilei de vineri.

SUA ar dori o nouă echipă guvernamentală afgană care să fie gata la timp pentru un summit NATO, organizat pentru începutul lunii septembrie. Majoritatea trupelor străine vor fi scoase la sfârșitul acestui an, deși insurgenții talibani și-au intensificat atacurile în ultimele luni.
Rivalii prezidențiali au fost de acord cu un audit de vot în timpul ultimei vizite ale lui Kerry , ambii candidați declarând că vor respecta rezultatul.

Toate buletinele de vot, 8 milioane, sunt revizuite într-o încercare de a rezolva disputa rezultatului celui de-al doilea tur de scrutin din 14 iunie. Rezultatele preliminare anunțate de oficialii electorali afgani au arătat că, Ghani a obţinut 56.44% din voturi iar, Abdullah 43.45%. Dar acştia se acuză reciproc de fraudă electorală. Rezultatele au fost semnificativ diferite de cele obținute în primul tur de scrutin, care au avut loc în luna aprilie.
http://www.bbc.com/news/world-asia-28705950

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =