CRUSH LA BURSA

  • Candy-Crush-SagaCandy Crush ajunge la bursă

Creatorii Candy Crush vor să ajungă pe bursă. Dezvoltatorii jocului de succes pentru smartphone vor de la un IPO mai mult de jumătate de miliard de dolari. Cu toate acestea, Candy Crush este principalul pilon al companiei.

 

King Digital Entertainment, compania din spatele jocului popular pentru smartphone, “Candy Crush”, vrea să obțină aproximativ 600 de milioane de dolari într-o listare pe bursă. Conform datelor cheie publicate, acțiunile sunt așteptate să coste în intervalul 21-24 de dolari. King Digital Entertainment ar ajunge astfel în urma IPO-ului să valoreze până la 7,5 miliarde de dolari (aproximativ 5,4 miliarde de euro). Prin urmare aceștia intenționează să plaseze 25,53 de milioane de acțiuni. La cel mai mare preț al acțiunilor, acestea ar aduce suma de 613 milioane dolari.

 

Aplicația Candy Crush are în jur de 93 de milioane de utilizatori zilnic. Dezvoltatorul King Digital Entertainment a câștigat o mulțime de bani de pe urma jocului. Anul trecut a raportat un profit de 567,6 milioane dolari (415 milioane de euro).

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Candy-Crush-geht-an-die-Boerse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 48