Capetele tractoare de la Tesla vor avea o autonomie de până la 730 de kilometri

 

Analiștii de la o firmă de cercetare și brokeraj de pe Wall Street, pe nume Bernstein, se așteaptă ca Tesla să dezvăluie un camion complet electric de clasa 8, care să aibe o autonomie între 485 și 730 de kilometri (300-450 mile), fiind disponibil pe piață cel mai devreme în anul 2019.

Toni Sacconaghi Jr. Și David vernon, care mențin un preț-țintă de 265 de dolari pentru acțiunile Tesla, menționează că, compania cu sediul în Silicon Valley va avea de a face cu o luptă crâncenă, dacă dorește să pătrundă în segmentul camioanelor comerciale. Chiar și cu capacități ale bateriilor care să ofere o autonomie de 725-730 de kilometri pentru o singură încărcare, capetele tractoare de la Tesla vor avea o autonomie zilnică cu circa 900 de kilometri mai redusă decât ceea ce există azi pe piața transporturilor.

În ciuda entuziasmului format în jurul Tesla Semi, despre care CEO-ul Elon Musk spune că vor putea fi conduse ca și o mașină sport, Berstein crede că, camionagii nu vor fi foarte încântați de operarea unui camion masiv complet electric, în special dacă acest lucru înseamnă că livrările de marfă vor avea întârzieri datorită necesității de a fi alimentate mai des. Analiștii Sacconaghi și Vernon se așteaptă ca Tesla să dețină o cotă de piață de trei procente în decurs de cinci ani, iar Tesla Semi va ajunge să contribuie cu 7 procente la veniturile obținute de companie în anul 2025.

Din punct de vedere net, în ciuda unui potențial major de câștiga valoare, analiștii Bernstein spun că nu văd în proiectul Tesla Semi unul care să schimbe major inițaitivele companiei, cel puțin inițial. Este oarecum neclar dacă, compania are nevoie de o nouă inițiativă majoră în afară de Model 3, viitorul Model Y, producția de baterii, acoperișuri solare pentru gospodării și sisteme de stocare energie.

Tesla semi-truck will have 300 to 450 miles of range, says Wall St. firm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42