Capitala Angolei, Luanda, rămâne cel mai scump oraş

_83678573_gettyimages-488152621

Capitala Angolei, Luanda, rămâne cel mai scump oraş pentru expaţi

Capitala Angolei, Luanda, rămâne cel mai scump oraş pentru expati, potrivit unui sondaj anual de consultanţă Mercer. Orașul a deținut locul unu în ultimii trei ani, din cauza costului ridicat al chiriilor, mărfurilor importate și securitatea în națiunea bogată în petrol.

Cu toate acestea, restul cheltuielilor de viaţă au înregistrat schimbări semnificative din cauza fluctuațiilor cursului de schimb. Orașele asiatice reprezintă acum jumătate din primele 10 cele mai scumpe destinaţii.

Hong Kong a urcat pe locul al doilea, Singapore şi-a menţinut poziţia a patra, în timp ce Shanghai, Beijing și Seul au completat top 10.

În prezent, orașele chineze reprezintă noua dintre primele 30 cele mai scumpe orase, din cauza puterii de creștere a monedei renminbi. Tokyo a căzut din top zece, pentru prima dată după ce yenul a slăbit față de dolarul american, din cauza programului de stimulare a Japoniei.

Ca şi dimensiune, cele mai mici şi mai scumpe orase sunt Bishkek în Kârgâzstan, Windhoek în Namibia și Karachi în Pakistan, a declarat Mercer. Restul au fost amplasate mai ales în Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa. Cele mai scumpe orase europene se găsesc în Elveția, cu Zurich, Geneva și Bern care ocupă locul al treilea, al cincilea și al nouălea în clasament.

Londra a rămas pe locul 12 în clasament, în timp ce Copenhaga a coborât nouă locuri, până pe locul 24. Peste Atlantic, New York ramane cel mai scump oras din America, urmat de Los Angeles, San Francisco și Washington.

http://www.bbc.com/news/business-33160738

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =