Capitalul proaspăt vine cu întârziere

 85252834

Cu 2,4 miliarde de euro pentru trenuri și tehnologie, guvernul federal vrea să sprijine puternic compania germană a căilor ferate, Deutsche Bahn. Dar concernul va primi inițial doar o parte din bani. Pentru a beneficia și de restul sprijinului compania va trebui să respecte anumite condiții.

Infuzia financiară a guvernului federal german pentru Deutsche Bahn este mai redusă decât se credea inițial. Din majorarea de capital promisă în valoare de un miliard de euro doar jumătate vor fi livrați în perioada următoare. Celelalte 500 de milioane au fost blocate de o notă restrictivă, spune expertul bugetar CDU, Norbert Brackmann.

Restul sumei va fi achitat când Deutsche Bahn va dovedi prin documente utilizarea fondurilor din 2016 în conformitate cu Acordul de Finanțare și Performanță versiunea II. Deutsche Bahn crede că aceste condiții nu ar fi fost necesare. În Acordul de Finanțare și Performanță versiunea a doua, care este valabil până în anul 2019, este reglementată întreținerea rețelei feroviare germane. În cadrul acordului este stipulat și ce fel de contribuție financiară revine guvernului și companiei în parte.

Ministerul Federal al Transporturilor a anunțat în luna septembrie că, compania va avea la dispoziție în următorii patru ani o sumă de 2,4 miliarde de euro în plus pentru achiziția de trenuri și echipamente. Pe lângă majorarea de capital promisă, în valoare de un miliard de euro, dividendele pe care compania le achită anual către guvern vor fi reduse. Astfel că în următorii patru ani va exista o reducere a presiunii financiare cu 1,4 miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 46