Cardinalul peruvian acuzat de plagiat

_85008557_xcir4vvp

Cardinalul peruvian acuzat de plagiat

Una dintre cele mai importante publicaţii din Peru declară că nu va ma publica alte articole despre arhiepiscopul romano-catolic din Lima, Cardinalul Juan Luis Cipriani. El Comercio a luat această decizia dupa ce s-a dezvăluit că Cipriani a utilizat scrierile foștilor papi fără să le atribuie. Ziarul a declarat ca s-a dovedit că acesta l-a plagiat pe Papa Benedict al XVI-lea și Papa Paul al VI-lea. Prelatul şi-a cerut scuze urmașilor săi pentru că nu a menționat sursele.

“Toate învățăturile mele provin de la pontifii Bisericii”, a spus el. “Mi-ar fi în mod constant să spun: ca Papa a spus așa și așa …” Cardinalul Cipriani a adăugat că Papii nu au avut nici un drept de proprietate asupra cuvintelor lor, deoarece fac parte din patrimoniului credinței.

Săptămâna trecută un site din Peru, Utero.pe, a acuzat Arhiepiscopul din Lima că a inclus șase paragrafe din cartea Communio de Papa Benedict și părți din Ecclesiam, o enciclică de Papa Paul al VI-lea, în editorialele sale pentru El Comercio . În urma revelației, ziarul a eliminat cele două articole despre cardinal.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-33966717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =