Cardurile de încărcare pentru automobile electrice nu sunt sigure

Operatorii de stații de încărcare cu energie electrică dau clienților lor carduri cu cip de memorie. Datele de pe ele sunt citite prin unde radio. Un expert a studiat această tehnologie și a descoperit lacune grave de securitate.

În cazul tehnologiei pentru încărcare automobilelor electice există, potrivit datelor unui expert, probleme semnificative de securitate, care permit abuzuri grave. Cardurile de încărcare pentru stații de încărcare electrice pot fi manipulate prin ajutorul unor dispozitive simple, spune Mathias Dalheimer de la Institutul Fraunhofer pentru Matematică Economică și Tehnologică (ITWM) de la Kaiserslautern.

Dalheimer va prezenta săptămâna următoare constatările sale la Congresul Chaos Computer Clubs (CCC) de la Leipzig. Operatorul stațiilor de încărcare dau clienților lor carduri cu cip de memorie, cu ajutorul căruia datele pot fi cicite prin unde radio, utilizând standardul NFC (Near Field Communication).

Cardurile pot fi clonate cu ușurință. Această tehnologie este adesea folosită și pentru controlul accesului în clădiri. Dalheimer a examinat aceste carduri și a constatat că nu există date cu caracter personal stocate pe ele, dar nici semnătură fizică sau digitală, care poate fi asociată în mod unic unui client. Doar un simplu număr de serie este stocat pe card.

Dalheimer spune că nu are nevoie de nimci altceva pentru a încărca la o stație pe chletuiala unui străin. Este suficient să dați unei stații de încărcare un număr existent de card, iar procesul de încărcare poate începe. Cardurile pot fi clonate cu ușurință, astfel încât numărul stocat pe acesta să poată fi utilizat de mai mulți oameni pentru încărcarea cu energie.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Ladekarten-fuer-E-Autos-sind-nicht-sicher-article20190259.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 11 =