Care-i ghescheftu’ ca trecem la euro mai devreme sau mai tarziu, ce zice marele bancher al Romaniei

ce-romania-bulgaria-cehia-croatia-ungaria-polonia-si-suedia-nu-indeplinesc-conditiile-pentru-adoptarea-euro-18484037

România mai are paşi de parcurs până la adoptarea euro, care trebuie realizată la momentul potrivit, iar până atunci trebuie să se concentreze pe reforme structurale, dar mai ales să evite greşelile privind politicile economice, întrucât corecţiile sunt dureroase, a declarat şeful BNR, Mugur Isărescu.


“Avem multe de făcut pentru a adera la euro la momentul potrivit. România îndeplineşte toate cele patru criterii de la Maastricht, dar marea provocare este să asigurăm stabilitatea acestora în timp. Viitoarea misiune a politicilor economice este să păstreze echilibrele macroeconomice dobândite cu atât de multe eforturi, concentrându-se pe reformele structurale”, a afirmat Isărescu la conferinţa “The Regional Finance and Investment Conference for SouthEast Europe”, organizată de Euromoney.

El a vorbit despre creşterea eficienţei în sectoarele energiei şi transporturilor, despre rezolvarea problemelor cu şomajul la tineri, prin reforme în educaţie. Totodată, a spus că trebuie îmbunătăţită absorbţia fondurilor europene, precum şi calitatea infrastructurii, respectiv a drumurilor. Şeful băncii centrale a atras atenţia Guvernulu că orice greşeală de politici economice va genera corecţii dureroase, cu durată în timp.

“Corecţia greşelilor de politici este dureroasă, dificil de explicat şi de înţeles de către publicul larg. Aşa că nu faceţi greşeli, pentru că a le corecta devine dureros”, a punctat Isărescu. Guvernatorul s-a referit şi la riscurile provenite din contextul geopolitic, de situaţiile din Grecia şi Ucraina, factori care pot influenţa deciziile investitorilor, prin urmare direcţia şi volumul fluxurilor de capital. Acestea ar putea determina fluctuaţii mai mari ale cursului de schimb pentru leu.

De asemenea, divergenţele în creştere dintre politicile monetare practicate de marile bănci centrale la nivel global pot influenţa dinamica fluxurilor de capital şi volatilitatea cursului de schimb.

—————————————————————————————————————————————–

regular_smile..…..sa va vad…..551899_272558886183756_2025361588_n

Dar iata si ceva comentarii…

-dupa ce a primit bani de la parinti avea 100 de euro!A platit 97 pe bluza!A dat inapoi cate un euro si a ramas si el cu unul!Ramane cu datorie cate 49 de euro pt fiecare parinte!Face-ti un calcul49+49=98+3(care au ramas)=101 euro!DC?..

-frumos, paradox matematic…. 

-eu am o problema nu cu calculul ci cu bluza..mi se pare cam scumpa! :))

 

—————————————————————————————————————————————

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =