Carlsberg reduce 2.000 de locuri de muncă în efortul de a creste veniturile

carlsberg-cut-2000-jobs-effort-improve-earningsProducătorul de bere danez, Carlsberg a anuntat ca va reduce 2.000 de locuri de muncă, într-un efort de a creste veniturile la nivel mondial. Acesta a raportat recent o pierdere în al treilea trimestru din cauza performanțelor slabe în Rusia și China.

Reducerea de locuri de muncă, anunțată ieri, (11 noiembrie), este parte a noului program de reducere a costurilor, care este de așteptat să ajute compania să culeagă beneficii anuale între 1,5 miliarde coroane daneze ( 201 milioane de euro,) și 2 miliarde coroane daneze până în 2018.

Directorul executiv al Carlsberg Cees’t Hart, care a preluat rolul în urmă cu doar cinci luni, a declarat că ia măsuri cu scopul de a pregăti compania pentru viitor, recunoscând că profiturile din ultimii ani au fost mai mult decât satisfăcătoare. Hart a adaugat ca va prezenta o revizuire cuprinzătoare a strategiei companiei până la sfârșitul primului trimestru al 2016.

Fabrica de bere cu sediul la Copenhaga a luptat cu activitatea sa din Rusia din cauza mai multor factori, cum ar fi schimbările de drept destinate pentru a reduce consumul de alcool, încetinirea creșterii economice în țară și sancțiunile din Occident. În ianuarie, a închis două din cele 10 fabrici de bere din Rusia, una în Chelyabinsk, iar celălalt la Krasnoyarsk.

http://www.ibtimes.co.uk/carlsberg-cut-2000-jobs-effort-improve-earnings-1528303

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90