Carnavalul de la Veneția: Sâmbătă se deschide expoziția de costume “Zestrea” din colecțiile designerului Liliana Țuroiu

Expoziția de costume “Zestrea”, din colecțiile designerului Liliana Țuroiu, va fi deschisă, sâmbătă după-amiaza, începând cu ora locală 15:00, în Aula Magna a Ateneo Veneto din Veneția, evenimentul având loc în cadrul programului oficial al Carnavalului de la Veneția 2017.

“Zestrea” este un proiect care se adresează persoanelor preocupate de cultură, tradiție și modă și cuprinde o colecție inspirată din costumul tradițional românesc, un album de artă și costum și un film documentar, informează Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, într-un comunicat transmis luni IVOLINE.

În colecția “Zestrea”, piese precum fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspirație pentru broderii moderne utilizate în creații vestimentare contemporane.

Pe durata expoziției, stilista Liliana Țuroiu va prezenta o serie de costume din propria colecție, vestimentație care, printr-un exercițiu de măiestrie, va conduce publicul în lumea modei contemporane românești.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 28 februarie. Intrarea este liberă.

Designer vestimentar, lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte din București, Liliana Țuroiu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România, președinte și membru fondator al Fundației Altum Studio Design. În cei aproape douăzeci de ani de carieră, a semnat colecții de modă, prezentări dar și expoziții de artă, fotografie și costum, organizate atât în țară, cât și în străinătate, precizează comunicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70