Carne expirata confiscate de politisti

Joi, 13 aprilie 2017, în intervalul orar 17.00 – 20.00, poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Biharia, cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, alături de reprezentaţi ai D.S.V.S.A. Bihor au acţionat pe raza localităților bihorene Diosig și Roșiori pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerţ, a comerţului ambulant fără forme legale şi a evaziunii fiscale în domeniul producerii și comercializării alimentelor, cerealelor și produselor de panificație.

În cadrul acţiunii, în care au fost implicaţi 38 de poliţişti bihoreni, au fost efectuate controale la 11 societăţi comerciale, au fost legitimate 52 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 28.000 lei, din care 7 potrivit prevedrilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 5 conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 5 la H.G. nr.984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

În urma controalelor au fost confiscate 70 kilograme de produse din carne și diverse produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, care urmează să fie distruse. Valoare totală a mărfii confiscate este de 6.459 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =