Carnea roșie, asociată cu un risc ridicat de cancer la femei

Un alt studiu, de data aceasta efectuat printre femeile britanice, a relevat faptul că dietele ce se bazează pe conținut ridicat de carne roșie sunt asociate cu un risc ridicat de cancer de colon.

Numeroase studii au asociat aportul ridicat de carne roșie de cancerul la colon. De fapt, ghidul oficial al American Institute for Cancer Research și World Cancer Research Fund International, lansat în luna septembrie a anului trecut, recomandă ca oamenii să limiteze aportul de carne roșie la aproximativ jumătate de kilogram pe săptămână pentru a reduce riscul de cancer la colon.

În noul studiu cercetătorii au urmărit datele obținute de la peste 32.000 de femei din Marea Britanie care au fost ținute sub observație pentru 17 ani, în medie. În timpul acestei perioade, au fost diagnosticate 335 de cazuri de cancer la colon, inclusiv 119 cazuri de cancer la colon distal, care apare în secțiunea inferioară, acolo unde se află excrementele.

Femeile care au consumat în mod regulat carne roșie au avut șanse mai mari de a dezvolta cancer distal la colon, decât cele care nu au consumat carne roșie, potrivit echipei de cercetare condusă de Diego Rada Fernandez de Jauregui, de la Grupul de Epidemiologie Nutrițională de la Universitatea din Leeds.

Doi experți din Statele Unite au remarcat că, în timp ce studiul are lacunele sale, descoperirile ar putea oferi consiliere pentru oamenii preocupați de cancerul la colon. Cercetarea nu a putut dovedi conexiunea dintre cauză și efect, dar studii multiple au subliniat de asemenea faptul că, consumul pe termen lung de carne roșie sau cărnuri procesate este asociat cu un risc crescut de cancer la colon sau rect, iar studiul recent nu face decât să întârească concluziile din trecut, spune Dr. Elena Ivanina. Ea lucrează ca și gastroenterolog la Spitalul Lenox Hill din New York City.

https://consumer.healthday.com/cancer-information-5/colon-cancer-news-96/red-meat-tied-to-higher-colon-cancer-risk-for-women-732566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =