Carnea rosie creste riscul de deces provocat de urmatoarele 8 afectiuni

Cu cât consumi mai multa carne rosie, cu atât cresti riscul de a muri din cauza a 8 efectiuni, potrivit unui nou raport.
Cercetatorii au studiat mai mult de 536.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 la 71 de ani, urmarindu-le dieta si sanatatea timp de aproape 16 ani. Ei au înregistrat aportul de carne totală, carne roșie prelucrată și neprelucrată (carne de vită, miel și carne de porc) și carne albă (păsări și pești).

În comparație cu o cincime dintre persoanele care au mâncat cel mai puțin carne roșie, o cincime care mânca cel mai mult a avut un risc crescut de deces cu 26% din diferite cauze. Consumul ridicat de carne roșie a crescut rata de moarte de la cancer, boli de inimă, boli respiratorii, accident vascular cerebral, diabet zaharat, infecții, boli renale și boli hepatice.

Carnea albă, pe de altă parte, poate fi bună pentru sanatate. Cercetatorii au descoperit ca cei care au mancat mai multa carne alba au prezentat un risc cu 25 la suta mai redus de a muri din diferite cauze, comparativ cu cei care au mancat mai putina carne alba.

Acesta este un studiu observational, a spus autorul principal, Arash Etemadi, un epidemiolog de la Institutul National al Cancerului, si nu putem determina daca, carnea rosie este responsabil pentru aceste asociatii. Dar avem o urmarire de 16 ani si am putut observa ce se intampla in multe cauze ale mortii.

https://www.nytimes.com/2017/05/15/well/eat/red-meat-increases-risk-of-dying-from-8-diseases.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16