Carnetele de economii sunt mai puțin populare

img_0368
Mai demult carnetele de economii erau extrem de iubite de germani, dar potrivit unui nou sondaj al GfK ele nu se mai bucură de aceeași popularitate. Astfel că în comparație cu anul precedent tot mai puțini investitori se orientează către carnetele de economii.

În vremuri cu dobânzi reduse consumatorii analizează mai atenți la felul în care își investesc banii. Conturile de economii a pierdut semnificativ din popularitate, se arată într-un studiu. Acest produs financiar mai este ales în prezent de doar 22% din investitori, după ce anul precedent cota se ridica la 31%, spun cei de la Welt, citând informații din sondajul GfK, cerut de Asociația Bancară BdB. Conturile de economii este în prezent pe același nivel de popularitate în rândul germanilor ca și contul curent și cu doar două procente în fața fondurilor de investiții.

Chiar și conturile cu depozite fixe au pierdut semnificativ din popularitate. Faza de dobânzi reduse are efect asupra libertății investitorilor. Fix 47% din respondenți au declarat că sunt mulțumiți de situația investițiilor lor în anul 2016, după 53% în anul precedent. Cei care economisesc și investitorii se arată tot mai descurajați de dobânzile reduse și cheltuiesc tot mai mulți bani în loc să îi economisească, spune administratorul BdB, Michael Kemmer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sparbuecher-sind-weniger-beliebt-article19421716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5