CARTEA NATO

natoCARTEA NATO

Directorul Centrului de Excelenta NATO din Oradea a lansat o carte despre transfomarile Aliantei Nord – Atlantice

Saptamana trecuta, in cadrul Universitatii din Oradea, a avut loc lansarea cartii colonelului dr. Eduard Simion cu titlul „ Centrele de Excelenta NATO si transformarea Aliantei Nord – Atlantice”. Totodata, cu aceasta ocazie a fost inaugurat si Punctul de Informare NATO din cadrul Bibliotecii Universitatii.
Actiunea cartii lansate, reprezinta rezultatul unei colaborari stiintifice intre specialistii Centrului de Excelenta NATO din Oradea si a celor din cadrul Universitatii. Prezentarea evenimentului a fost facuta de catre prorectorul Sorin Sipos din domeniul Relatii Internationale al Universitatii.

Cei care au vorbit in cadrul evenimentului au fost: decanul Facultaţii de Geografie, Turism şi Sport, Alexandru Ilies si decanul Ioan Horga al Facultatii de Istorie, Relatii Internationale, Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii.
„Volumul trateaza pe larg ce inseamna Alianta Nord – Atlantica, rolul pe care-l are Alianta spre exemplu in ceea ce priveste integrarea sociala si mai ales rolul pe care-l joaca intr-o comunitate”, spun acestia.
Deasemenea, Punctul de Informare NATO care a fost inaugurat, poate fi gasit de studenti si cei interesati, la etajul trei al Bibliotecii Universitatii din Oradea.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile……Cand romanii au inventat laserul, marile puteri si NATO, si-au trimis spionii ca sa vada cum il folosesc.
Cand romanii au inventat laserul, marile puteri si-au trimis spionii ca sa vada cum folosesc romanii laserul. Si au fost astia prin Moldova si prin Tara Romaneasca si au gasit numai drumuri ca vai de ele (cu inscriptii pe margine “AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA”, oameni saraci si …ce mai…Romania) si, dezamagiti, au luat-o catre vest. Cum drumul spre casa trecea prin Ardeal, cand sa treaca muntii au vazut un munte plin de oi si numai un cioban la ele.
s-au mirat oamenii si au vrut sa-l intrebe pe tip cum se descurca cu atatea oi:
-Bade, nu sunt cam multe oi? Cum ai grija de toate?
Badea: -No, d’apoi simplu, cu laser.
Raman astia stupefiati.
-Cum dom’le, o tara intreaga nu stie ce sa faca cu laserul si asta, un cioban, i-a si gasit o aplicatie?
-Bade ai putea sa ne faci si noua o demonstratie ca sa nu murim prosti?
-No, io voi face daca mi-oti spune ce e aia..
– Pai, sa ne arati si noua cum pazesti oile cu laser…
– Aaa, apoi ii simplu: LASEEEER , CUTZU NA!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 49