Cartelul mezelurilor

50341156

Cartelul mezelurilor
Aproape 25 de producători de mezeluri și cârnați sunt acuzați că își fixează de ani de zile prețurile prin intermediul unei formațiuni de tip cartel. Iar producătorii au făcut afaceri în special cu discounterul Aldi. Datorită acestor modificări concurența a fost de cele mai multe ori înlăturată.

Membri așa-numitului cartel al cârnaților s-ar fi pus de acord privind prețurile la cârnați, în special pentru produsele vândute prin intermediul lanțului de magazine Aldi, potrivit informațiilor Biroului Cartelurilor, reprezentat prin președintele Andreas Mundt. Mundt a spus pentru Business Week că Biroul Cartelurilor a aplicat amenzi de peste 338 milioane de euro către 21 de producători de mezeluri, ca urmare a acordului ilegal privind prețurile.

Dacă Aldi duce prețurile mai sus sau mai jos, restul industriei va urma destul de rapid. Au existat de asemenea înțelegeri privind calendarul modificărilor de preț, pentru ca astfel companiile să își manifeste cererea la momentul potrivit. Se pare că de mulți ani consumatorii au plătit sume prea mari de bani pentru mezeluri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wurst-Kartell-konzentrierte-sich-auf-Aldi-article13242831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =