Casa de muzică Thomann sfidează gigantul Amazon

66980278

Hans Thomann a reușit: magazinul său cu instrumente muzicale dintr-un mic sătuc izolat din Oberfranken a reușit până în prezent să deservească 7 milioane de clienți cu instrumente muzicale de toate tipurile.

Indiferent că este vorba despre o chitară, un flaut sau un sistem de tobe, pian sau difuzoare, magazinul de instrumente muzicale al lui Hans Thomann oferă aproape 80.000 de produse acustice în magazinul său online.

Cu o gamă imensă de produse, afacerea de familie din Treppendorf a ajuns să fie cel mai mare comerciant online de instrumente muzicale. Șapte milioane de clienți au cumpărat instrumente muzicale de aici, spun datele companiei.

Cele mai multe au fost livrate ca urmare a comenzilor online. Un sistem sofisticat de logistică și facilități uriașe de depozitare au asigurat pentru Thomann poziția dominantă din comerțul cu instrumente muzicale. Nici măcar gigantul comerțului online, Amazon, nu reușește să țină pasul.

Mica companie vinde din anul 1996 instrumente muzicale și pe internet. În anul 2015 cifra lor de afaceri s-a ridicat la 656 milioane de euro, iar mai bine de 90% provine din vânzări online.

La început el a fost ridiculizat de multă lume, spune Thomann. Astăzi nu mai râde nimeni. Thomann nu are termen de comparație pe piața germană, confirmă Arthur Knopp, președintele Asociației Generale a Afaceriștilor din Domeniul Muzical (GDM).

El a declarat că nu cunoaște nici un alt domeniu în care singurul competitor să poată deservi piața atât de bine, precum o face casa de muzică Thomann în industria muzicală. Astăzi fiecare al treilea instrument vândut în Germania provine din Treppendorf.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Musikhaus-Thomann-trotzt-Amazon-article17319751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 6 =