CASA MAI IEFTINA

  • beispiel-hafengold-quartier-die-haelfte-der-kaeufer-die-im-ersten-bauabschnitt-eine-wohnung-erworben-haben-kommen-aus-frankfurtCei din Frankfurt să mută către Offenbach

Pentru 60 de milioane de euro, o companie construiește 152 de apartamente în fostul port Offenbach. Iar doar fiecare al treilea cumpărător este originar din Offenbach. Jumătate dintre clienți sunt din Frankfurt.

 

Tot mai mulți locuitori ai metropolei germane Frankfurt caută o locuință la Offenbach. Cel mai recent exemplu este tânărul proiect Hafengold, de pe insula fostului port de petrol. Jumătate dintre cei ce au achiziționat locuințe aici vin de la Frankfurt. 30% sunt din Offenbacher, 20% provin din zonele înconjurătoare. Cifrele au fost oferite de Dorant Thomas, director executiv la compania constructoare de locuințe, cu sediul la Heidelberg, “Deutsche Wohwerte”. Compania a început construcția a 152 de apartamente pe locul fostului port de petrol și dorește să investească 60 de milioane de euro. Cele nouă clădiri vor fi dispuse între Strada Portului și Promenada. Potrivit lui Dorant, 75% din cele 66 de apartamente finalizate au fost deja vândute, ce au fost prevăzute în prima fază a construcției. Există deja persoane interesate și pentru următoarea fază a construcției.

 

Karl Greiner de la firma de brokeraj Corpus Sireo, ce se ocupă de vânzarea locuințelor, pune interesul locuitorilor orașului Frankfurt față de zona fostului port nu doar pe seama faptului că zona este la confluența celor două zone metropolitane ale orașelor. El afirmă că, de asemenea, prețurile la locuințe au crescut în Frankfurt în ultimii doi ani cu 15 până la 20%.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/guenstigere-wohnungen-frankfurter-zieht-es-nach-offenbach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 43