Căsătorie de parenting – soluția ideală pentru multe cupluri

Autoare a cărții „Iei în considerare divorțul?”, Gadoua spune că a început să se gândească mai mult la acest concept în perioada recesiunii, când o mare parte dintre pacienții ei se gândeau să divorțeze, dar nu-și permiteau. (Statisticile arată că, în perioada aceea, numărul divorțurilor a scăzut, dar asta nu înseamnă automat că și calitatea căsniciei a crescut. Oamenii au rămas prinși în mariaje nefericite, deoarece nu au avut încotro).

În zilele acestea ai două opțiuni: salvează-ți căsnicia sau divorțează. Din păcate, aceste cupluri nefericite ale căror vieți au fost date peste cap atunci când s-a instalat criza economică sunt nevoite să rămână împreună și să continue să fie părinți pentru că, în cazul unui divorț, ar pierde și puținul pe care-l mai au. Cei aflați în situația asta renunță să mai aibă așteptări romantice, uneori anumite relații sociale și principala lor prioritate este binele copiilor.

Din cauză că pășesc pe un teritoriu necunoscut, aceste cupluri ajung la înțelegeri ciudate ceea ce, într-un fel, e foarte greșit. E greșit din toate punctele de vedere și încalcă toate regulile, normele sociale și chiar jurămintele făcute la nuntă!

Din nefericire, cele mai multe cupluri au spus că, vor nu vor, au nevoie de o căsătorie de parenting (așa cum o numește Gadoua). Li se părea mai simplu să aibă o căsnicie de fațadă.

Astăzi a devenit ceva obișnuit și tot mai mulți oameni apelează la asta. Pentru că funcționează.

În urmă cu puțin timp, psihologul Susan Pease Gadoua a făcut o anchetă ca să afle ce vor acum oamenii, când criza economică a luat sfârșit. De ce mai apelează încă la o căsătorie de parenting, banii sunt factorul decisiv în luarea deciziei și de cred ei că o căsătorie de parenting va da rezultate.

Iată câteva rezultate preliminare:

De ce v-ați gândit la acest fel de căsătorie?
78% au răspuns: „În căsnicia noastră a dispărut romantismul de mai bine de cinci ani”

11% – „Unul dintre noi are o relație extraconjugală și avem nevoie de timp ca să ne dăm seama dacă merită să ne salvăm sau nu căsnicia”.

11% – „Avem nevoie de o pauză de la romantism ca să ne concentrăm mai bine asupra copiilor”.

Resursele financiare limitate vă obligă să alegeți o căsătorie de complezență în locul divorțului?
78% – Da

11% – Nu

11% – Nu sunt siguri

De ce credeți că o căsătorie de parenting va da rezultate în cazul vostru?
„Nu vreau să mai pierd timp; nu vreau să mai perturb viața copilului și a noastră”.

„Credem că e interesul copilului nostru”.

„Încă mai ținem unul la altul”.

„Nu vrem să dezmembrăm familia și putem locui împreună, ca prieteni”.

„Suntem încă prieteni”.

„Trăim așa de mai bine de șase luni și am reușit să fim civilizați unul cu celălalt”.

„Amândoi avem în vedere binele copilului”.

„Vrem să păstrăm familia unită”.

În principiu, valorile lor sunt evidente: cuplurile pun nevoile copiilor înaintea nevoilor lor. În multe privințe, atunci când schimbi regulile în familie nu există învinși. Poate că rudele sau vecinii nu se vor simți la fel de bine când vin în vizită, dar majoritatea cuplurilor pot accepta acest lucru atâta timp cât știu că persoana care are de câștigat în urma acestui aranjament este propriul lor copil.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =