Casca cu soft inclus de traducere simultană în mai multe limbi

Elodie

O firmă americană dezvoltă căști care sunt capabile de a traduce conversațiile aproape în timp real. Precomenzile sunt deja acceptate, iar livrările ar trebui să înceapă în timpul verii.

Cine a citit “Ghidul Autostopistului Galactic” de Douglas Adams, se va gândi imediat la peștele Babel, când va auzi ce invenție scot pe piață cei de la start-up-ul Waverly Labs, capabilă să permită diferiților locuitori ai planetei să comunice fără probleme, odată ce este introdusă în ureche. Deși utilizatorii nu vor avea senzația de a vorbi aceeași limbă cu a interlocutorului. Dar dispozitivul, denumit “Pilot”, poate efectua o conexiune cu telefonul mobil și astfel să efectueze o traducere simultană în discuția dintre două persoane, dacă ambii participanți la discuție vor purta un astfel de dispozitiv.

Pentru a putea realiza acest lucru, microfonul din casca interlocutorului trebuie să poată intercepta clar propozițiile rostite de interlocutor pentru a le putea transforma în text și a le putea procesa prin intermediul smartphone-ului. Apoi frazele sunt traduse și sunt convertite într-un discurs audio ce este redat în difuzorul căștii. La nevoie pot fi utilizate și microfonul și difuzorul smartphone-ului.

Traducerea simultană nu poate fi, bineînțeles, efectuată doar de cei de la Waverly Labs. Este foarte probabil că ei lucrează cu serviciile celor de la Microsoft sau Google, care prin intermediul puterii de procesare din cloud și a inteligenței artificiale, sunt cel mai aproape de înțelegerea limbajului uman și facilitarea unui dialog cât mai fluent.

Microsoft Skype Translator livrează deja un sistem similar de traducere simultană pe ecran. Chiar și aplicația de traducere a celor de la Google este deja extrem de avansată în domeniul recunoașterii vocale și a convertirii discursului în text. Compania a demonstrat în cadrul unei conferințe pe teme de IT de ce este capabil noul dispozitiv.

http://www.n-tv.de/technik/Ohrstoepsel-uebersetzen-simultan-article17742946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 87