CASE CU JURNAL

photo_1347536357CASE CU JURNAL

Toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic, pana in vara.

Toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din 2014, care vor inlocui actualele case de marcat cu role de hartie, a declarat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.
Masura, pe care oficialul MFP o are in vedere pentru combaterea evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare, va fi adoptata in urmatoarele 2-3 luni si va fi implementata in etape.In acest an vor avea obligatia sa utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic marii contribuabili, intr-o prima etapa, si contribuabilii mijlocii, in etapa a doua, iar IMM-urile vor utiliza noile case de marcat intr-o a treia etapa, cel tarziu in primul semestru din 2014.Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat si pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.In prezent, unele hypermarket-uri detin astfel de case de marcat, dar acestea vor fi nevoite sa isi actualizeze programul informatic.

“In prezent avem case de marcat cu role de hartie. Este foarte greu, verificarea incrucisata se face intr-o proportie foarte mica a datelor furnizate de casele de marcat cu datele din evidenta contabila. Practic sunt ineficiente actualele case de marcat in a depista si combate evaziunea fiscala. Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la un server al administratiei fiscale, ca sa putem verifica electronic volumul vanzarilor raportate prin evidenta contabila si fiscala cu cele rezultate din inregistrarile operatiunilor prin casele de marcat cu jurnal electronic (…) Este o masura care va avea un efect foarte mare asupra reducerii evaziunii fiscale. Acum exista case de marcat, dar nu avem niciun control asupra datelor inscrise in evidenta contabila cu ce rezulta din casele de marcat. Termenul prevazut pentru obligativitatea de a pastra rolele de hartie este foarte scurt, iar inspectia fiscala nici nu ajunge in termenul de pastrare a rolelor. Exista si case marcat nefiscalizate in momentul de fata. Cand va duceti sa cumparati cineva va va da bon, dar casa de marcat nu este inregistrata la organul fiscal”, a precizat ministrul Finantelor.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile              O doamna isi pierde poseta in agitatia din magazin. Curand ii este inapoiata de catre un baietel cinstit. Uitandu-se in poseta, doamna observa:
– Hmmm.. cand mi-am pierdut poseta aveam o bancnota de 20 dolari. Acum am 20 bancnote de un dolar.
Baietelul raspunde repede:
– Aveti dreptate doamna. Ultima data cand am gasit poseta unei doamne, nu avea maruntis pentru rasplata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 24