Casele de asigurări de sănătate fac deficite de miliarde

49731166

Casele de asigurări de sănătate prevăzute de legea germană au înregistrat un mare minus, circa 1,14 miliarde, conform cifrelor existente la ora actuală. Motivul este reprezentat de contribuțiile reduse, iar experții critică de asemenea compensările financiare dintre casele de asigurări.

Casele de asigurări de sănătate prevăzute de stat, au încheiat anul trecut cu un deficit de 1,14 miliarde, după cum anunță Ministerul Federal al Sănătății din Germania. Ministrul Hermann Gröhe a vorbit despre o situație financiară bună a caselor de asigurare și a făcut referire la rezervele sistemului legal de sănătate (GKV), de fix 24,5 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al asociației GKV a avertizat însă că o mare provocare pentru casele de asigurări rămâne creșterea cheltuielilor cu medicamente, taxele de îngrijire din spitale și onorariile medicilor.

Veniturilor în volum de 212,42 miliarde de euro anul trecut au corespuns cheltuieli în valoare de 213,56 miliarde de euro. În anul 2014 deficitul s-a ridicat la fix 1,1 miliarde de euro. O purtătoare de cuvânt a unei asociații din domeniu a subliniat faptul că rezervele prezentate de Gröhe se împart între 120 de case diferite de asigurări, care sunt, de asemenea, obligate să facă economii și să construiască rezerve.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Krankenkassen-machen-Milliardendefizit-article17163416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 67