Casele de economii germane amenință cu taxe mai mari

Casele de economii din Germania (Sparkasse) reacționează la politica dobânzilor reduse a Băncii Central Europene. Prin fuziuni costurile vor fi reduse. Dar și clienții sunt acum chemați să plătească. Președintele Fahrenschon nu vede altă soluție față de această criză.

Casele de economii vor să reducă din costurile de funcționare și cer clienților lor să plătească pe viitor taxe mai mari. Președintele Asociației Germane a Caselor de Economii și de Conturi (DSGV), Georg Fahrenschon, a declarat la Frankfurt că se așteaptă la un impact negativ în cazul veniturilor din dobânzi. Acest lucru forțează instituția să găsească soluții.

Costurile trebuie reduse în continuare, chiar și prin contribuții sociale și prin reducerea locurilor de muncă. Cu privire la taxe, trebuie aplicate prețuri corecte asupra serviciilor, subliniază acesta. Compania trebuie să se folosească de spațiul de manevră pe care piața îl oferă.

Fahrenschon crede că nu va fi cazul să implementeze curând dobânzi negative pentru cei ce economisesc. Casele de economii nu doresc să implementeze un astfel de pas și vor face tot posibilul să nu se întâmple, chiar și cu prețul propriilor venituri. Banca Central Europeană (BCE) cere din partea instituțiilor financiare 0,4% dobândă punitivă pentru banii care sunt depozitați de acestea în conturile sale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sparkassen-drohen-mit-hoeheren-Gebuehren-article19735166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 53