Casele germane de asigurări de sănătate fac profit

28770645

Anul trecut casele germane de asigurări de sănătate înregistrau pierderi semnificative. Rezervele au crescut însă din nou, mulțumită contribuțiilor suplimentare.

Situația financiară a sistemului legal de asigurări de sănătate (GKV) s-a îmbunătățit în continuare în prima jumătate a anului acesta. Cele 118 case prevăzute de lege au înregistrat până la sfârșitul lunii iunie un surplus de 600 de milioane de euro. Această sumă reprezintă o creștere de aproape 200 de milioane de euro față de primul trimestru al anului, raportează Frankfurter Allgemeinen Zeitung. La mijlocul anului precedent casele înregistrau o pierdere de 491 milioane de euro.

Unul din motivele pentru îmbunătățirea situației este, creșterea volumului contribuțiilor, care s-a majorat față de începutul de an, scrie în continuare ziarul. În primele șase luni ale anului fondurile de rezervă au înregistrat cel mai mare surplus, de 316 milioane de euro.

Casele de Asigurări Generale Locale (AOK), după numărul de persoane asigurate numărul doi din Germania, au încasat cu 125 de milioane de euro mai mult decât au cheltuit. Asociația lor federală a explicat că se așteaptă și pentru restul anului la păstrarea acestui trend și speră la un rezultat pozitiv general pentru anul 2016. Un excedent a fost înregistrat și de Casele de Asigurări pentru Întreprinderi și Fonduri Profesionale, precum și de Asociația Asiguratorilor pentru Agricultori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kassen-machen-600-Millionen-Euro-Plus-article18503886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =